Suma pentru care s-a vândut un ton roşu uriaş, de 276 de kilograme. Un ton roşu uriaş a fost vândut cu 1,8 milioane de dolari în prima licitaţie de peşte a anului din Tokyo, informează DPA. Este al doilea cel mai scump ton vândut din 1999, de când se organizează astfel de licitaţii. Compania Kiyomura, care administrează lanţul de restaurante Sushi Zanmai, a plătit 193,2 milioane de yeni, adică aproximativ 1,8 milioane de dolari, pentru un ton roşu de 276 de kilograme. Este al doilea cel mai mare preţ plătit pentru un ton în Japonia. Recordul este deţinut de licitaţia de anul trecut când un ton de 278 e kilograme a fost vândut cu 333,6 milioane de yeni, se arată în articolul Descoperă.ro.

Faze tariFoto: Colaj foto

Un bărbat a fost trezit noaptea de un hoț care îi sugea degetele de la picioare. Autoritățile din Statele Unite caută un bărbat suspectat că a intrat prin efracție în casa altui bărbat și i-ar fi supt degetele de la picioare în timp ce acesta dormea. Incidentul s-a petrecut în Ajunul Crăciunului, pe 24 decembrie, în Florida. Victima s-a trezit în timpul nopții și l-a găsit pe spărgător la picioarele patului său. Biroul șerifului din Comitatul Manatee a relatat că victima i-ar fi spus agresorului că nu are bani, suspectul răspunzând că se afla acolo “să îi sugă degete de la picioare”. Cei doi s-au luat la harță, iar suspectul a fugit din casă, notează Știrile Pro Tv.

Toyota construiește de la zero orașul viitorului, plin de AI, roboți și oameni. Toyota are planuri ambițioase, iar unul dintre acestea este reprezentat de construirea de la zero a unui oraș complet ieșit din comun. Compania a anunțat în cadrul CES 2020 că va folosi un teren de 70 de hectare (locul unei foste fabrici de mașini a companiei) de la baza Muntelui Fuji din Japonia pentru a construi un oraș neobișnuit. Locuitorii orașului vor ajunge să locuiască printre o serie de tehnologii și proiecte la a căror dezvoltare lucrează compania. Este vorba de vehicule autonome, produse de mobilitate, proiecte din domeniul roboticii, sau chiar elemente din zona smart home, potrivit Playtech.ro.

Nou record pentru cea mai lungă călătorie solitară în Antarctica. Peste 5.000 de km prin ger, viscol și zăpezi. Un aventurier din Australia a doborât recordul pentru cea mai lungă călătorie efectuată fără ajutor de-a lungul Antarcticii, el parcurgând 5.306 kilometri în cadrul unei dificile expediţii care a durat 58 de zile. Doctor Geoff Wilson, care a depăşit recordul precedent cu 206 kilometri, a declarat că ultimii 14 kilometri ai călătoriei, către staţia rusească Novolazarevskaia (Novo), au fost ”dificili”. ”De îndată ce am trecut de micul munte, am văzut punctele din Novo la circa 500 de picioare (152 metri) mai jos de mine”, a scris marţi temerarul pe blogul său, The Longest Journey. Medicul veterinar în vârstă de 49 de ani a utilizat o pânză de navigaţie pentru a se adapta la condiţiile periculoase, însă a povestit că acest ”zmeu” a fost ”complet depăşit” de situaţie, arată Libertatea.

Thailandezii, sfătuiţi de guvern să facă duş mai rar. Premierul thailandez Prayuth Chan-ocha a cerut marţi populaţiei să oprească apa la robinete şi să facă duş mai rar pentru a face faţă secetei care afectează nordul şi centrul Thailandei. Săptămâna trecută, autorităţile din Bangkok au anunţat că apa de la robinet din capitală devine salină, pe măsură ce apa mării pătrunde în bazinul râului Chao Phraya, principala sursă de apă pentru centrul Thailandei. Guvernul thailandez a convenit marţi să aloce 100 de milioane de dolari pentru foraje şi conducte pentru a extrage apă din subteran şi a face astfel faţă secetei, care se aşteaptă să se agraveze în următoarele câteva luni, a declarat un purtător de cuvânt al guvernului, conform Digi24.