Președintele iranian Hassan Rouhani a declarat luni că nimeni nu ar trebui să-i amenințe națiunea, răspunzând astfel mesajului transmis pe Twitter de președintele american Donald Trump, în care acesta amenința să lovească 52 de ținte din Iran, relatează Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Cei care se referă la numărul de 52 ar trebui să-și amintească de asemenea numărul 290. #IR655”, a postat la rândul său pe Twitter Hassan Rouhani, făcând referire la doborârea, în 1988, a unui avion de linie iranian de către o navă de război americană, incident în urma căruia au murit 290 de oameni.

„Niciodată să nu ameninți națiunea iraniană”, a mai scris Rouhani.

Preşedintele american Donald Trump a ameninţat sâmbătă, într-o postare pe Twitter, că are în vedere 52 de situri „foarte importante pentru Iran şi cultura iraniană” dacă Teheranul va reacţiona militar pentru a răzbuna uciderea unuia dintre principalii săi comandanţi, Qassem Soleimani, şeful Forţei Quds a Gardienilor Revoluţiei.

Donald Trump a subliniat că cifra 52 corespunde numărului de americani care au fost reţinuţi ostatici timp de peste un an, începând de la sfârşitul anului 1979, în Ambasada SUA la Teheran.

Qassem Soleimani, comandantul Forţei Quds, secţiune a Gardienilor Revoluţiei iranieni însărcinată cu operaţiuni externe ale Iranului şi arhitect al strategiei iraniene în Orientul Mijlociu, a fost ucis vineri printr-o lovitură aeriană americană în apropierea aeroportului internaţional din Bagdad.