Un pastor din Kenya și-a înjunghiat soția cu un cuțit, în timpul unei slujbe și apoi s-a înjunghiat în stomac și și-a tăiat gâtul, scenele petrecându-se în fața enoriașilor, scrie CNN, citând Poliția locală.

HotNews.roFoto: Hotnews

Duminică, Elijah Misiko, pastor asistent la Biserica Evangheliei lui Dumnezeu din Mombasa, s-a ridicat de pe scaun și s-a apropiat de soția lui, pastor principal Ann Mughoi, pe care a înjunghiat-o cu unul dintre cuțitele pe care le ascunsese într-un plic, a comunicat Poliția, citând martori oculari.

"S-a dus la soția lui, ca și cum ar fi vrut să-i șoptească ceva în timp ce oamenii din biserică se rugau. A luat unul dintre cuțite și a înjunghiat-o de două ori. A crezut că este moartă. Apoi s-a înjunghiat de trei ori în stomac și și-a tăiat gâtul”, a spus comandantul Poliției locale, Julius Kiragu.

Bărbatul a murit pe loc din cauza rănilor suferite, iar soția sa a decedat câteva ore mai târziu, la spital.

Cei doi își disputau de mai mult timp dreptul de proprietate și conducerea bisericii, a declarat Kiragu pentru CNN. În 2017, bărbatul a fost reținut de poliție la Mombasa, după ce soția sa a susținut că vrea să o omoare. Misiko a fost eliberat a doua zi, Poliția afirmând că acuzațiile nu se susțin. De atunci, cei doi soți, care au patru copii, au trăit separat.

"Ea a încercat să stea departe de soț de când a început disputa pentru proprietatea bisericii. Chiar au raportat problema liderilor bisericii, dar nu au putut să rezolve disputa", a mai declarat pentru CNN comandantul Poliției locale.

Bărbatul a lăsat o scrisoare de adio de 17 pagini în care a acuzat-o pe soția sa că ar fi schimbat dreptul de proprietate asupra bisericii pe care ar fi fondat-o împreună.