Sindicatul care îi reprezintă pe oamenii de ordine de la frontiere afirmă că traficanţii profită de temerile legate de Brexit, făcându-i pe migranţi şi pe azilanţi să plătească mii de dolari pentru a ajunge în Marea Britanie înainte ca ţara "să-şi închidă" graniţele, potrivit Newsweek, citată de Rador.

Foto:

Într-un interviu acordat revistei Newsweek, purtătoarea de cuvânt şi fostul secretar general al Sindicatului Serviciilor de Imigraţie, Lucy Moreton, a povestit că Marea Britanie se confruntă cu o creştere a numărului de migranţi şi de azilanţi, aceştia ajungând acum pe ţărmurile Marii Britaniii la bordul unor mici ambarcaţiuni.

Numai în anul 2019, Moreton a numărat peste 1000 de oameni care au sosit în Marea Britanie traversând Canalul Mânecii, cel care separă sudul Angliei de nordul Franţei.

Într-un recent articol, ziarul The Guardian relata că aproape 2000 de oameni, inclusiv copii, au traversat canalul începând din decembrie 2018, pe vremea câmd ministrul de atunci al internelor, Sajid Savid, declarase că sosirrea unui număr tot mai mare de ambarcaţiuni reprezintă un "fenomen de importanţă majoră".

Potrivit declaraţiilor dnei Moreton, anterior, "se semnalanse mereu un mic număr de treversări ale canalului, iar, în 2018, doar câteva sute de oameni îl traversaseră. Dar, începând din 2019, cifrele "au crescut mult" şi au continuat să crească de atunci. Dna Moreton a precizat că oficialităţi britanice din domeniu s-au pronunţat împotriva acestor traversări, afirmând că ele nu sunt doar nişte modalităţi "ilegale" de a ajunge în Regatul Unit, ci pot fi şi periculoase sau chiar mortale în unele cazuri.

Ea a mai spus că, anul trecut, "s-au înregistrat cel puţin patru cazuri mortale", dar a adăugat că "nu le ştim pe toate", întrucât este imposibil să se poată spune exact câţi oameni s-ar fi putut îneca în cursul periculoaselor traversări.

Ceea ce însă ştiu autorităţile este faptul că traficanţii s-au pus pe treabă, grăbindu-se să le transmită migranţilor şi azilanţilor că frontierele Marii Britanii sunt "pe cale să se închidă" de îndată ce ţara va ieşi din Uniunea Europeană.

Puterea de convingere a traficanţilor pare să fi fost eficientă, migranţii sau azilanţii ajungând să plătească între £6000 şi £10000 ca să traverseze canalul în mici ambarcaţiuni pentru a ajunge în Regatul Unit. Cum preţurile sunt ridicate, nu de puţine ori, migranţii ajung să accepte să se împrumute de la traficanţi, ulterior ei devenind nişte sclavi imediat ce pun piciorul în Marea Britanie.

Drept rezultat, migranţii astfel îndatoraţi "dispar în reţele de exploatare sexuală sau în alte reţele", inclusiv din construcţii sau în spălătoriile auto, unde ajung sclavi "la vedere".

În vederea acestui articol, redacţia Newsweek a contactat guvernul britanic şi biroul fostului ministru de interne, parlamentarul Sajid Javid, pentru comentarii...