Veniturile premierului Giuseppe Conte marchează o creştere de 700 de mii de euro, aşa cum rezultă din declarația fiscală din 2019, publicată pe site-ul parlamentului. Premierul a declarat pentru 2018 un venit impozabil de 1.155.229 de euro. În anul precedent, însă, venitul declarat de Conte a fost de 370.014 de euro. O creștere, așadar, de aproximativ 700 de mii de euro, potrivit La Repubblica, citat de Rador.

HotNews.roFoto: Hotnews

Conte certifică faptul că nu au avut loc „variații” comparativ cu „ultima declarație prezentată”: aceast lucru înseamnând că rămâne proprietarul unei clădiri din Roma, foarte probabil locuinţa sa particulară și a unui Jaguar vintage, modelul XJ6, înregistrat în ' 96. Creșterea sumei impozabile, explică agenţiei de presă Adnkronos surse de la Palatul Chigi, se datorează faptului că, atunci când Conte a preluat funcția de președinte al Consiliului, a trebuit să închidă toate contractele semnate prin emiterea relativelor facturi și, prin urmare, a facturat într-un singur un an sume care altfel, ar fi fost diluate în timp.

Aproape 800 de mii de euro. Aceasta este valoarea impozabilă declarată de Matteo Renzi pentru anul 2019 și în legătură cu perioada de impozitare din 2018. Analizând ultimele declarații de impunere depuse în Parlament și publicate pe internet, se dovedește, de fapt, că liderul partidului „Italia Viva”, care a devenit senator la ultimele alegeri politicie, a câștigat 796.281 de euro, față de cei 29. 315 euro încasați în anul fiscal anterior. Ceea ce înseamnă cu 700 de mii de euro mai mult în portofel într-un an.

Renzi a semnat „declarația de dezvăluire a poziției financiare” la 8 decembrie. În document, fondatorul IV certifică faptul că „în raport cu ultima declarație prezentată” au apărut câteva „variații”: vânzarea, la 27 mai, a „două unități imobiliare” din Pontassieve, în provincia Florența, unde era „proprietar la 50%” şi lichidarea societătii „Digistart srl” cu sediul în Florența, unde fostul premier era acţionar cu o cotă de 10 mii de euro.

Liderul Forza Italia, Silvio Berlusconi, a declarat în 2019 un venit impozabil de 48 de milioane 22.126 de euro . E vorba de venituri încasate în 2018 și prezentate la 16 octombrie 2019. Față de anul precedent, cifra este în mare parte neschimbată.

Dario Franceschini conduce „clasamentul” veniturilor guvernamentale. Ministrul patrimoniului cultural se dovedește a fi cel mai bogat dintre miniștrii guvernului Contelui II, cu un venit impozabil în 2018 de 200.767 de euro, aşa cum rezultă din declarațiile fiscale publicate pe site-ul parlamentului. Comparativ cu declarația fiscală din anul precedent, Franceschini le-a vândut fiicelor sale o clădire fiicelor situată în municipalitatea Ferrara și a cedat soției 50% dintr-o proprietate din Roma. Ultimul, şi cel mai sărac este ministrul afacerilor europene, Enzo Amendola, care în 2018 a avut un venit impozabil de doar 45.753 de euro.