Liderul Hezbollah, Sayyed Hassan Nasrallah, a declarat duminică că l-a avertizat pe generalul iranian Qassem Soleimani despre riscul de asasinat și l-a întâlnit în capitala libaneză, Beirut, în ziua de Anul Nou, înainte de a fi ucis în atacul american din Bagdad. Nasrallah, într-un discurs de comemorare a lui Soleimani, a declarat că i-a spus comandantului militar iranian cu ceva timp în urmă că este îngrijorat pentru viaţa sa, potrivit Reuters.

Soleimani a fost ucis vineri, ca urmare a atacului unei drone americane împotriva convoiului său, pe aeroportul din Bagdad. "I-am spus...mass-media, presa și revistele americane îţi acordă o mare atenţie și îți imprimă imaginile pe prima pagină sub titlul "generalul de neînlocuit"; aceasta este o abordare politică și jurnalistică pentru asasinarea ta," a afirmat Nasrallah. "Bineînțeles că a râs și mi-a spus, sper că da, roagă-te pentru mine".

Fondată de Gărzile Revoluționare Iranului în 1982, Hezbollah este o parte foarte importantă a unei alianțe militare regionale susținute de iranieni, la extinderea căreia Soleimani a contribuit ca lider al Forței Quds. Nasrallah a spus că Soleimani l-a vizitat la Beirut pe 1 ianuarie. „El a spus doar: 'Am venit să te salut și să stăm de vorbă', iar eu i-am spus că acesta este un început frumos al Anului Nou gregorian", a adăugat Nasrallah.

Generalul maior de 62 de ani a fost considerat a doua cea mai puternică figură din Iran, după liderul suprem, Ayatollahul Ali Khamenei, citează Rador.