Un nou raid aerian american a avut ca ţintă sâmbătă dimineaţă un comandant al miliţiilor Hashd al-Shaabi, la nord de Bagdad, potrivit televiziunii de stat, la o zi după bombardamentul în care a fost ucis generalul iranian Qassem Soleimani, iniţiatorul acestei coaliţii de paramilitari irakieni pro-Iran, transmite AFP.

IrakFoto: britannica.com

Postul de televiziune nu a precizat identitatea comandantului vizat. Acest atac a făcut "morţi şi răniţi", a precizat pentru AFP o sursă din cadrul poliţiei irakiene, fără a fi însă în măsură să ofere un bilanţ exact, potrivit Agerpres.

Cel puțin 6 morți

Cel puţin şase persoane au fost ucise şi alte trei sunt rănite grav în urma unui atac aerian care a vizat miliţiile şiite ale Forțelor Populare de Mobilizare din Irak, sprijinite de Iran, în apropierea taberei Taji de la nord de Bagdad, a declarat o sursă a armatei irakiene, citată de Reuters, scrie Mediafax.

Două dintre cele trei vehicule care alcătuiau un convoi al milițiilor au fost găsite arse, a afirmat sursa, precum și șase cadavre incendiate.

Atacurile au avut loc la ora locală 1:12 am, a adăugat acesta. Grupările paramilitare ale Forțelor Populare de Mobilizare din Irak au anunţat sâmbătă că un atac aerian care i-a vizat pe luptătorii săi a lovit mai devreme un convoi de medici, nu lideri militari, după cum au informat unele medii de presă.

„Surse inițiale confirmă faptul că atacul a vizat un convoi de medici aparţinând Forțelor de Mobilizare Populare din apropierea stadionului Taji din Bagdad”, se arată într-un comunicat.