​​Autoritățile chineze au declanșat o anchetă după ce o epidemie de pneumonie a izbucnit și a stârnit panică. Zeci de cazuri au fost confirmate în Wuhan, conform BBC.

Wuhan, ChinaFoto: Wikipedia

44 de cazuri au fost confirmate până acum, dintre care 11 severe, potrivit autorităților. Epidemia a făcut ca Hong Kong și Singapore să informeze călătorii că s-ar putea expune la pericole dacă trec prin aceste zone.

Imediat s-a creat o isterie online din cauza temerilor că virusul ar putea fi legat SARS, sindromul respirator acut sever. Această boală este responsabilă de aproximativ 700 de decese între anii 2002 și 2003. Epidemia a început atunci chiar din China. Poliția din Wuhan a anunțat că a pedepsit deja 8 oameni care au răspândit informații eronate în spațiul online.

Comisia pentru Sănătate din Wuhan a anunțat într-un comunicat că investighează cauza acestei epidemii. Aceștia au adăugat că nu există informații că ar fi existat transmiterea de la om la om a virusului.

Se pare că această epidemie le-a amintit oamenilor de dezastrul de acum 18 ani. China a fost atunci criticată pentru mușamalizarea situație pentru ca mai apoi să-l demită pe Ministrul Sănătății pentru felul în care a gestionat criza.