Activista pentru mediu Greta Thunberg a împlinit vineri 17 ani. De ziua ei, a rămas fidelă rutinei sale şi a protestat în faţa Parlamentului Suediei din Stockholm, în cadrul acţiunilor săptămânale prin care solicită politicienilor să adopte urgent măsuri de limitare a efectelor schimbărilor climatice, potrivit DPA.

HotNews.roFoto: Hotnews

''Săptămâna 72 de grevă şcolară'', a scris ea pe Twitter și pe Facebook. Mesajul este însoţit de o fotografie în care apare ţinând o pancartă cu mesajul "Grevă şcolară pentru climă".

Thunberg a organizat prima grevă şcolară în august 2018.

Şcolile din capitala Suediei au fost închise vineri, fiind vacanța de iarnă.

Luna trecută, Thunberg a revenit în Suedia după ce a fost plecată timp de patru ani şi jumătate. După ce a traversat Atlanticul cu un iaht pentru a asista la summitul mondial pentru climă organizat de ONU la New York în luna septembrie, a străbătut America de Nord cu trenul, s-a întâlnit cu Barack Obama şi l-a văzut de aproape pe Donald Trump, tânăra suedeză a traversat din nou oceanul pentru a asista la eşecul COP25 de la Madrid, a participat la un miting la Torino, apoi a revenit la Stockholm.

În decembrie, ea a fost desemnată "Persoana Anului" 2019 de către revista americană Time datorită rolului pe care l-a avut în crearea unei mişcări globale pentru a atrage atenţia asupra schimbărilor climatice prin grevele şcolare organizate în zilele de vineri. (Sursa: Agerpres)