Gripa aviară a fost detectată în fermele de curcani din estul Poloniei, au anunţat miercuri autoritățile, iar presa locală a informat că focarul ar putea impune sacrificarea a până la 40.000 de păsări, potrivit Reuters, citat de Mediafax.

Foto:

Polonia, cel mai mare producător de păsări de curte din Europa conform datelor Eurostat, nu a mai înregistrat niciun focar de gripă aviară din 2017.

Andrzej Danielak, președintele Asociației Poloneze a Crescătorilor și Producătorilor de Păsări, a declarat că ar putea fi afectate trei ferme, cu până la 350.000 de păsări expuse riscului, pe o rază de trei kilometri.

„Serviciile veterinare implementează procedurile de eradicare a virusului în această situație”, au transmis autoritățile locale din regiunea Lubartowski într-un comunicat de presă emis marți, adăugând că virusul reprezintă un subtip de gripă aviară H5N8 extrem de patogenă care poate amenința și oamenii.

Autoritățile au informat că au avut loc reuniuni de criză, în timp ce postul de televiziune polonez Polsat a arătat mașini ale poliției care blocau un drum din zonă.