Ministrul sârb al apărării, Aleksandar Vulin, acuză Bulgaria că este implicată în afacerea Krusik, în care opoziția din ţara vecină de vest a Bulgariei susține că este implicat tatăl unui alt ministru de interne sârb, Branko Stefanovic. Krusik este o companie comercială sâbească de armament. Potrivit unor articole apărute în presă, muniția de acolo a fost utilizată de armata ucraineană împotriva separatiștilor proruși din Donbas, în pofida strânselor relaţii dintre Belgrad și Moscova, scrie Mediapool, citată de Rador.

HotNews.roFoto: Hotnews

La conferința de presă anuală, Vulin a declarat că nu este vorba despre o afacere, ci despre o aşa-zisă afacere Krusik. "Cea mai mare concurență a noastră în industria de apărare este Bulgaria. Anul trecut, exporturile de arme bulgare au scăzut cu 37 la sută, iar ale noastre au continuat să crească. Și, printr-un miracol, o operațiune Krusik a început exact în Bulgaria", a spus Vulin, citat de BNR.

Afacerea Krusik a început în noiembrie, odată cu scandalul unui spion rus de la Belgrad, scandal pe care președintele sârb Alexandar Vucic l-a atribuit încercărilor unor terți de a agrava relațiile cu președintele rus Vladimir Putin.

La începutul acestui an, influentul parlamentar Milovan Dretzun, care prezidează comisia parlamentară pentru Kosovo și Metohia, a acuzat public Bulgaria că a efectuat "atacuri hibride" în Serbia.

În urmă cu doar câteva luni, același parlamentar a declarat că o echipă de anchetatori, inclusiv bulgari, încerca să blocheze obţinerea unui acord între Kosovo și Serbia, acţionând împotriva intereselor Belgradului.