Militanții islamiști au ucis 18 persoane într-un atac asupra unui sat din estul Republicii Democrate Congo, a declarat luni un oficial regional, acesta fiind cel mai recent atac dintr-o contraofensivă de 60 de zile în care au fost ucişi cel puţin 200 de civili, potrivit Mediafax care citeaza Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Atacul s-a produs în Apetina, într-o zonă împădurită îndepărtată, la câţiva kilometri de granița cu Uganda, unde atacurile Forțelor Democrate Aliate (ADF), un grup islamist ugandez, au crescut începând cu 30 octombrie, când armata a lansat o campanie împotriva acestora.

Președintele Republicii Democrate Congo, Felix Tshisekedi, a declarat că în cadrul campaniei au fost demontate aproape toate adăposturile ADF, dar atacurile continuă. La începutul acestei luni, 22 de oameni au fost uciși în ambuscade în două sate din aceeași regiune.

„A avut loc o incursiune a rebelilor ADF din ... Apetina duminică seara. Acești rebeli au ucis 18 oameni și au incendiat opt ​​case”, a declarat Donat Kibwana, administratorul teritoriului Beni.

El a spus că armata a fost alertată de atac, dar a sosit după ce omorurile au avut loc. CEPADHO, un grup pentru drepturile omului, a mai spus că 18 oameni au fost uciși.

Guvernul congolez a învinovățit ADF pentru atacurile care au început în urmă cu cinci ani, inclusiv zeci de masacre nocturne în 2014 în care au fost ucişi sute de civili. Dar operațiunile militare repetate nu au reușit să eradice complet gruparea.