În cursul acestei săptămâni, vicepremierul chinez Liu He va întreprinde o vizită la Washington pentru a semna un acord comercial cu Statele Unite. Potrivit unor surse citate d epresa chineză, Washingtonul a trimis o invitaţie, iar Beijingul a acceptat-o, citează.

Donald Trump si Xi JinpingFoto: whitehouse.gov

Oficialii americani din domeniu nu au putut fi contactaţi imediat pentru a comenta informaţia, dar, potrivit aceloraşi surse, delegaţia chineză ar urma să rămână în SUA până pe la mijlocul săptămânii viitoare.

Niciuna dintre părţi nu a oferit prea multe amănunte şi nu a fost dat publicităţii niciun text.

Speranţele legate de un eventual acord comercial între SUA şi China au făcut ca, luni, bursele din întreaga lume să arate indici pozitivi pe această temă.

În această lună, reprezentantul comercial al Statelor Unite, Robert Lighthizer, afirmase că reprezentanţi ai ambelor ţări vor semna tratatul în prima jumătate a lunii ianuarie.

Săptămâna trecută, preşedintele Donald Trump afirmase că, în cele din urmă, preşedintele chinez Xi Jinping va semna acordul în cadrul unei ceremonii, dar el nu a oferit alte detalii, precizând doar că acordul a fost convenit şi se află în faza traducerii textului.