Svante Thunberg nu a fost mereu de acord cu acțiunile întreprinse de celebra lui fiică. El a declarat că ideea ca fiica lui să nu meargă la școală pentru a lupta împotriva schimbărilor climatice nu i-a fost deloc pe plac, conform BBC.

HotNews.roFoto: Hotnews

Greta este printre cele 5 personalități care iau parte la programul ”Today”, program prezentat de BBC Radio 4 în perioada festivă.

Pe lângă faptul că a fost lăudată pentru activismul de care dă dovadă, Greta a trecut în ultimii ani prin mari provocări. Tatăl acesteia a povestit în cadrul interviului că fiica sa s-a luptat cu depresia o perioadă îndelungată înainte să se retragă de la școală.

Potrivit bărbatului, Greta refuza să mănânce și nu mai comunica cu părinții ei. Pentru părinții acesteia, depresia fetei devenise un adevărat coșmar. Familia a cerut ajutorul doctorilor iar Greta a fost diagnosticată la 12 ani cu sindromul Asperger care, potrivit tatălui ei, o face pe aceasta să vadă lucrurile altfel față de cei de vârsta ei.

După ce Greta a reușit să se facă remarcată și să facă din protejarea mediului unul dintre scopurile ei principale în viață, aceasta a devenit foarte fericită. Svante Thunberg a declarat că fiica lui cântă acum, dansează, lucruri ce nu se mai întâmplaseră de mult timp.

Totuși, tatăl Gretei se arată îngrijorat în ceea ce privește toate știrile false despre fiica lui. Chiar și așa, acesta se arată mulțumit de felul în care Greta reușește să facă față tuturor manipulărilor la care este supusă.