Liderul regimului de la Phenian, Kim Jong Un, a cerut măsuri de securitate "pozitive și ofensive" la reuniunea partidului de guvernământ din Coreea de Nord, convocată în contextul tensiunilor cu SUA, relatează site-ul agenției Reuters, citând agenția nord-coreeană de știri KCNA.

Kim Jong UnFoto: KCNA

Kim a convocat o reuniune în weekend a celor mai importanți oficiali ai Partidului Muncitorilor din Coreea pentru a discuta problemele politice pe fondul sporirii tensiunii cu Washingtonul în legătură cu termenul limită acordat Administrației SUA pentru ca aceasta să îşi modereze poziţia în negocierile privind dezarmarea balistică și atomică a Coreei de Nord, citează Mediafax.

În cadrul unei sesiuni care a avut loc duminică, Kim a sugerat acțiuni în domeniile afacerilor externe, industriei munițiilor și forțelor armate, subliniind necesitatea luării de "măsuri pozitive și ofensive pentru asigurarea deplină a suveranității și securității țării", a transmis KCNA, fără a oferi alte detalii.

"Prin măsuri pozitive și ofensive, ar putea înțelege acțiuni foarte provocatoare împotriva Statelor Unite și, de asemenea, a Coreei de Sud", a spus Yang Moo-jin, profesor la Universitatea de Studii nord-coreene din Seul.

KCNA a mai transmis că liderul de la Phenian a discutat despre gestionarea statului și a problemelor economice, în conformitate cu eforturile sale de a clădi o "economie independentă".

Kim "a prezentat sarcinile pentru corectarea urgentă a situației grave a marilor sectoare industriale ale economiei naționale", a comunicat KCNA.