Sir Laurie Bristow, care va părăsi postul de ambasador al Marii Britanii la Moscova în ianuarie 2020, a recunoscut că-i va fi dor mai mult de oamenii pe care i-a întâlnit şi cu care a făcut cunoştinţă în Rusia, citează Rador.

HotNews.roFoto: Hotnews

După cum transmite RBK, preluată de Rosbalt, întrebat cum ar descrie Rusia în trei cuvinte, Bristow a spus că aceasta este "fascinantă, energică şi prietenoasă". După părerea lui Bristow, britanicii şi ruşii sunt asemănători în multe privinţe - de exemplu, prin faptul că au simţul umorului şi ştiu să nu îi ia în seamă pe cei care le indică ce să facă; pe oamenii din cele două ţări îi mai caracterizează şi curajul, a mai spus Bristow.

Legăturile politice dintre Rusia şi Marea Britanie, a adăugat ambasadorul britanic, continuă să fie foarte dificile. Cea mai dificilă încercare în decursul activităţii sale ca ambasador în Rusia a constituit-o criza determinată de incidentul de la Salisbury.

După cum transmite Rosbalt, în luna mai, Ministerul britanic de Externe a anunţat că, începând cu ianuarie 2020, noul ambasador al Marii Britanii în Rusia va fi Deborah Bronnert, care a răspuns în departamentul de externe de probleme economice şi globale.