Adolescenta activistă pentru mediu Greta Thunberg a lansat duminică un apel pe Twitter prin care i-a îndemnat pe oameni să considere în continuare schimbările climatice o urgenţă reală pentru umanitate, informează Agerpres citând agenția DPA.

HotNews.roFoto: Hotnews

Schimbările climatice reprezintă „o urgenţă existenţială”, care trebuie să fie tratată ca atare, indiferent de partidele politice aflate la guvernare sau de opiniile politice ale oamenilor, a adăugat tânăra suedeză.

De asemenea, ea a distribuit o înregistrare video ce arată cât de mult ar trebui să fie reduse emisiile de gaze cu efect de seră pentru a respecta obiectivele trasate prin Tratatul de la Paris, ce vizează limitarea la cel mult 1,5 grade Celsius a încălzirii climei globale în raport cu nivelurile din era preindustrială.

„Această cauză nu mai poate fi doar o ştire printre alte ştiri, un "subiect important" printre alte subiecte, "o chestiune politică" printre alte chestiuni politice sau o criză printre alte crize”, a scris Greta Thunberg în mesajul ei online.

Adolescenta de 16 ani, care a fost desemnată recent „Persoana Anului” de revista Time, a început o mişcare globală pentru a atrage atenţia opiniei publice asupra chestiunii climatice anul trecut, organizând greve şcolare în zilele de vineri.

Ea a organizat prima astfel de grevă şcolară în august 2018.

De atunci, Greta Thunberg a vorbit la reuniuni dedicate climei în Elveţia şi New York, dar şi la Conferinţa pentru climă organizată de ONU la Madrid.

Tânăra suedeză a ales să nu mai călătorească cu avionul pentru a nu contribui şi mai mult la poluarea mediului şi a efectuat două călătorii transatlantice.