Moscova apelează la zăpadă artificială pentru cea mai caldă lună decembrie din ultimii 140 de ani, relatează The Guardian, citat de Mediafax.

Zapada artificiala adusa la MoscovaFoto: Twitter/ Мuд Роисси

Temperatura a rămas la valori pozitive la Moscova, astfel că autoritățile au decis să apeleze la camioane cu zăpadă artificială, pe care au adus-o în centrul orașului pentru o competiție sportivă.

Imaginile prezentând procesul de livrare a zăpezii artificiale au fost însoțite de ironii pe rețelele sociale, pornind de la faptul că în Moscova, în mod obișnuit, problema este deszăpezirea care costă milioane de dolari.

„Asta-i toată zăpada de la Moscova. E păzită în Piața Roșie”, a glumit un utilizator de pe Instagram care prezenta o fotografie realizată în apropiere de Kremlin.

Valorile termice înregistrate la Moscova sunt la cele mai mari valori din istoria de 140 de ani a înregistrărilor temperaturii. Pe 18 decembrie s-au înregistrat 5,4 grade Celsius, depășind cea mai mare valoare înregistrată în această lună, care data din 1886.

Vremea blândă a afectat hibernarea animalelor de la grădina zoologică din Moscova și a făcut să înflorească liliacul și magnoliile de la grădina botanică a Universității de Stat.

Ninsorile încep în Rusia în octombrie sau noiembrie. De data aceasta, cantitățile de zăpadă care au căzut nu au reușit să reziste la Moscova, topindu-se rapid.

Autoritățile au anunțat că zăpada artificială a fost adusă în centrul orașului pentru o demonstrație de snowboard programată în perioada de Anul Nou, fiind produsă la un patinoar local.

Rusia a semnat tratatul de la Paris pentru combaterea încălzirii globale. Vladimir Putin a afirmat de curând că problemele climatice amenință Rusia. Țara înregistrează un ritm de încălzire de 2,5 ori mai rapid decât media raportată la nivel global, a explicat oficialul de la Kremlin.

În schimb, Putin consideră că nu se cunosc exact cauzele fenomenului: “Nimeni nu știe cu adevărat ce cauzează schimbările climatice, cel puțin la nivel global”. Totuși a arătat că toată lumea trebuie să facă “toate eforturile pentru a preveni schimbările climatice dramatice”.