Un sindicat german (UFO) reprezentând personalul de bord al companiei Lufthansa a afirmat joi că va lansa un apel la o nouă grevă „în zilele următoare”, ceea ce face să planeze spectrul haosului în această perioadă de sărbători, notează AFP, citată de Agerpres.

Avion LufthansaFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

UFO a precizat că va oferi detalii despre această acţiune vineri la orele 16.00 GMT. Acest apel este ultimul episod dintr-o lungă luptă pentru condiţii salariale şi de muncă mai bune în principala companie germană.

Încetarea lucrului era aşteptată după ce UFO a lansat ameninţarea duminică, precizând însă că nu va face grevă în zilele de 24, 25 şi 26 decembrie.

„Nu considerăm grevele ca o soluţie”, a declarat un purtător de cuvânt al Lufthansa pentru agenţia DPA.

El a adăugat că Lufthansa „continuă să creadă” în procesul de arbitraj şi că este pregătită să ia parte la noile discuţii propuse de doi mediatori independenţi pentru începutul lunii ianuarie.

O încetare a lucrului masivă de 48 de ore a personalului de bord, la începutul lui noiembrie, a constrâns compania aeriană germană să anuleze 1.500 de zboruri în două zile, afectând circa 200.000 de pasageri.

UFO cere în special condiţii de lucru mai bune şi salarii mai ridicate pentru noii angajaţi.