Autoritățile de reglementare din Statele Unite au propus joi ca proprietarii de drone să fie obligați să își doteze aparatele cu plăcuțe de înmatriculare electronice pentru a putea garanta mai bine siguranța spațiului aerian, informează AFP.

Drona Uber EatsFoto: Captura YouTube - TechHoz

Administrația Aviației Federale Americane (FAA) și alte agenții federale plănuiesc astfel să identifice mai ușor potențiale amenințări și să poată lua măsuri rapide pentru contracararea acestora. În mod special acestea doresc să prevină activitățile de contrabandă, traficul de droguri și substanțe periculoase, activitățile de spionaj sau încălcare a vieții private.

Propunerea care vizează toate dronele private care cântăresc cel puțin 250 de grame e într-o fază de evaluare pentru 60 de zile înainte de a fi adoptată.

Aproape 1,5 milioane de drone și 160.000 de piloți la distanță au fost deja înregistrați de către FAA. Mai mulți giganți tech precum Alphabet, compania-mamă a Google, și Google, alături de multe start-up-uri, folosesc drone pentru a livra mâncare, medicamente și alte produse.