Prim-ministrul israelian, Benjamin Netanyahu, pus sub acuzare pentru fapte de corupție, a anunțat vineri că a obținut o „victorie imensă” în alegerile primare desfășurate de partidul său, Likud, și îl va conduce din nou în alegerile legislative programate în luna martie a anului viitor, relatează AFP.

Manifestatie contra NetanyahuFoto: Captura YouTube

Gideon Saar, membru al Knessetului (n.r. Parlamentul unicameral din Israel) care a ocupat succesiv portofoliul de ministru al Educației și Afacerilor Interne între 2009 și 2014, a fost creditat cu puține șanse de a-l învinge pe Netanyahu, conducătorul partidului Likud din 1993, cu excepția a șase ani când în fruntea acestuia s-a aflat Ariel Sharon.

Însă un rezultat strâns ar fi putut slăbi poziția prim-ministrului, măcinat de scandalurile de corupție în care este implicat împreună cu familia lui și apropiați ai lor. Rezultatul final al votului l-a creditat însă pe Netanyahu cu 72,5% din opțiunile colegilor de partid, în timp ce oponentul său a reușit să convingă doar 27,5% din membrii Likud.

„O victorie uriașă! Mulțumesc tuturor membrilor Likud pentru încrederea lor, pentru sprijin și afecțiune”, a scris prim-ministrul pe Twitter la o oră după încheierea votului.