Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat joi că țara sa va trimite trupe în Libia în cel mult o lună, în condițiile în care Guvernul recunoscut internațional de la Tripoli a făcut o solicitare în acest sens, informează site-ul agenției de presă Reuters, citat de Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Guvernul recunoscut internațional al Libiei (GNA) încearcă de câteva luni să respingă atacurile forțelor generalului Khalifa Haftar, sprijinite de Rusia, Egipt și Emiratele Arabe Unite.

„În condițiile în care există o invitație chiar acum, o vom accepta. Vom prezenta proiectul privind trimiterea de trupe în Libia pe agenda Parlamentului, imediat după deschiderea noii sesiuni parlamentare”, a spus Erdogan.

Un oficial de la Tripoli a confirmat că Libia a făcut o solicitare oficială către Armata Turciei pentru sprijin în acest sens. Declarațiile acestuia vin în condițiile în care ministrul libian de Interne, Fathi Bashagha, a sugerat că nu a fost făcută vreo solicitare în acest sens.

Confruntări militare de amploare au loc de câteva luni la periferia capitalei Libiei între grupul paramilitar Armata Naţională Libiană, condus de mareşalul Khalifa Haftar, şi trupele Guvernului de uniune naţională condus de Fayez al-Sarraj, recunoscut de comunitatea internaţională. Sute de persoane au fost ucise, iar mii au fost rănite în confruntări. Zeci de mii de oameni au fost nevoiţi să îşi părăsească locuinţele din cauza luptelor.