Japonia a executat un cetățean chinez găsit vinovat de uciderea unei familii cu patru membri, fiind prima aplicare a pedepsei capitale unui străin din ultima decadă, informează The Independent.

HotNews.roFoto: Hotnews

Wei Wei, un chinez de 40 de ani care studia limbi străine în Japonia, a fost executat prin spânzurare după mai bine de 16 ani de la condamnarea pentru furt și cele patru crime.

Ministrul japonez al justiției, Masako Mori, a anunțat că Wei a fost executat joi la centrul de detenție din Fukuoka de pe insula niponă Kyushu. Acesta a fost condamnat pentru jefuirea și uciderea unui cuplu căsătorit și a celor doi copii ai lor în locuința familiei din Fukuoka în 2003.

Împreună cu încă doi complici acesta a legat greutăți de trupurile victimelor înainte să le arunce în ocean.

Wei este primul cetățean străin executat de când Japonia a început în 2007 să facă publice numele criminalilor condamnați la pedeapsa capitală și unele detalii ale crimelor lor.

Pedeapsa capitală este pusă în aplicare în mare secret în Japonia iar deținuții nu sunt informați de soarta lor până în dimineața în care urmează să fie spânzurați. Țara a menținut pedeapsa capitală în ciuda criticilor tot mai puternice venite din partea comunității internaționale.