​​Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a anunțat joi că parlamentul va examina în ianuarie o moțiune privind autorizarea trimiterii de trupe în Libia pentru a susține guvernul de uniune națională împotriva forțelor mareșalului Khalifa Haftar care controlează estul țării.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Vom prezenta moțiunea imediat ce Parlamentul va reveni la muncă”, pe 7 ianuarie, a anunțat Erdogan, potrivit AFP.

Forţele mareşalului Khalifa Haftar au anunţat sâmbătă seara că au sechestrat un cargou turc sub pavilionul Grenadei în largul părţii de est a Libiei, pentru a-l percheziţiona, transmite AFP.

Anunţul a coincis cu ratificarea de către parlamentul turc al unui acord de cooperare militară între Ankara şi Guvernul Libian de Uniune Naţională de la Tripoli (GNA), care din 4 aprilie se confruntă cu ofensiva declanşată de mareşalul Haftar care deţine controlul în estul ţării şi doreşte să cucerească capitala.

Nava turcă a fost condusă în portul Ras al-Helal, în apropiere de Derna, "pentru percheziţionarea şi verificarea încărcăturii sale", a explicat într-un scurt comunicat purtătorul de cuvânt al forţelor militare conduse de Haftar, Ahmad al-Mesmari.