Autorităţile de la Teheran au blocat accesul prin internet mobil la website-uri străine în mai multe provincii din Iran, a anunţat miercuri agenţia de presă semioficială ILNA, potrivit Agerpres.

Proteste IranFoto: Captura Twitter

Rude ale persoanelor ucise în timpul protestelor din ultima lună faţă de creşterea preţului carburanţilor au lansat un apel la noi demonstraţii pentru ziua de joi.

Un reprezentant al Ministerului Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiilor iranian a declarat că blocarea accesului la website-urile respective a fost decisă de „autorităţile din domeniul securităţii” şi vizează provinciile Alborz, Kurdestan, Zanjan (centrul şi vestul Iranului) şi Fars (sud).

„Potrivit acestei surse, este posibil ca mai multe provincii să fie afectate de această blocare a accesului la reţeaua internaţională de internet mobil”, a adăugat ILNA.

În luna noiembrie, Iranul a închis internetul pentru o săptămână pentru a limita protestele contra creşterii preţului la carburanţi. Măsura autorităţilor de la Teheran a făcut imposibilă postarea de înregistrări video pe reţelele de socializare online în legătură cu protestele din Iran.