Ministrul rus al Apărării, Serghei Shoigu, a acuzat marți NATO că de-a lungul anului 2019 ar fi acționat împotriva Rusiei prin creșterea numărului de misiuni de recunoaștere în apropierea frontierelor ruse, informează Mediafax citând site-ul agenției de presă DPA.

Sergei ShoiguFoto: Wikipedia

Potrivit unor informații publicate de agenția Interfax, Shoigu a declarat, în cadrul unei întâlniri cu președintele rus, Vladimir Putin, că misiunile de recunoaștere aeriană ale NATO au crescut cu o treime anul acesta față de 2018.

De asemenea, el a adăugat că misiunile de recunoaștere la sol și pe mare au crescut cu 40%, respectiv 24%. „În fiecare an, NATO organizează aproximativ 40 de manevre cu tendințe anti-ruse”, a spus ministrul.

Vladimir Putin a declarat că Rusia va continua să își dezvolte așa-zisele arme hipersonice intercontinentale, care pot atinge viteze de câteva ori mai mari decât viteza sunetului. DPA notează că relațiile dintre Rusia și NATO sunt tensionate de câțiva ani, iar Kremlinul a investit în arsenalul său nuclear și a făcut eforturi considerabile pentru a-și spori influența pe scena internațională.