Un reverend de la o biserică catolică din sud-vestul statului Louisiana, SUA, a venit cu o idee inedită și anume peste 400 de litri de apă sfințită să fie dispersați dintr-un avion peste un întreg orășel, informează BBC.

Sfintire din avion în TverFoto: Captura YouTube

Reverendul Matthew Barzare de la biserica Sfânta Ana din comunitatea rurală a Cow Island a ascultat de sfatul unui alt preot și anume să disperseze 100 de galoane, echivalentul a 454 de litri, de apă sfințită dintr-un avion, citează Mediafax.

Parohia acestuia se întinde pe o zonă mare, fapt pentru care reverendul Barzare s-a gândit că o soluție mai rapidă ar fi să folosească un avion utilizat de regulă la stropirea cu insecticid a recoltelor. Sunt planuri ca pe viitor acest eveniment să devină unul anual, folosind 300 de galoane cu apă sfințită. Apa sfințită a fost dispersată peste oraș și fermele învecinate înaintea Crăciunului, a anunțat dioceza din Lafayette.

Ideea i-a venit parohului Leryn Detraz, un locuitor al comunității neînregistrate Cow Island din parohia Vermilion, Louisiana, care lucrează în prezent ca misionar în Ohio. Este o tradiție de a binecuvânta recoltele comunității locale, în special în perioada culegerii recoltei, a declarat reverendul Barzare la postul de radio NPR. Enoriași au adus apă la pista de aterizare pentru a fi sfințită înainte de a fi încărcată în avion.