SUA: Donald Trump riscă noi acuzaţii, eventual în cadrul altei proceduri pentru demitere

de V.M.     HotNews.ro
Luni, 23 decembrie 2019, 23:27 Actualitate | Internaţional


Donald Trump
Foto: Flickr/ Gage Skidmore
Comisia pentru Afaceri Judiciare a Camerei Reprezentanţilor din SUA ar putea formula noi articole de inculpare a preşedintelui Donald Trump, eventual în cadrul altei proceduri pentru demitere, după audierea unui consilier prezidenţial, Don McGahn, informează site-urile Politico.com şi Axios.com, citate de Mediafax.

„Dacă mărturia lui McGahn produce noi dovezi care să susţină concluzia că preşedintele Trump a comis delicte pasibile de inculpare care nu sunt conţinute în articolele de acuzare aprobate de Camera Reprezentanţilor, Comisia va acţiona în consecinţă, inclusiv, dacă va fi necesar, prin analizarea posibilităţii de recomandare a unor noi articole de inculpare”, a declarat luni Douglas Letter, consilier al Comisiei pentru Afaceri Judiciare din Camera Reprezentanţilor.

Casa Albă le-a interzis consilierilor să participe la audierile din Camera Reprezentanţilor, astfel că o instanţă judiciară urmează să stabilească dacă Don McGahn, fost consilier prezidenţial pentru Afaceri Juridice, poate fi audiat. În cazul în care instanţa judiciară va da aviz favorabil audierii şi Don McGahn va furniza informaţii importante, Donald Trump riscă să fie acuzat din nou de obstrucţionarea investigaţiilor.

Politicienii democraţi cred că audierea lui Don McGahn ar putea furniza noi dovezi împotriva preşedintelui Donald Trump, inclusiv în privinţa investigaţiei privind ingerinţele electorale ruse.

O decizie judiciară în cazul lui Don McGahn şi în privinţa accesului la datele secrete din raportul procurorului Robert Mueller referitor la presupusa colaborare cu Rusia şi la ingerinţele electorale ruse din 2016 este aşteptată pe 3 ianuarie 2020. În acest caz, este posibil ca un nou articol de inculpare a lui Donald Trump de către Camera Reprezentanţilor să fie formulat după finalizarea procesului din Senat, referitor la actualele acuzaţii, astfel că ar putea fi necesară o procedură separată de inculpare în vederea demiterii preşedintelui.

Liderii Partidului Democrat nu au semnalat deocamdată că Donald Trump ar putea fi vizat de noi acuzaţii.

Camera Reprezentanţilor, aflată sub controlul opoziţiei democrate, a decis inculparea preşedintelui Donald Trump pentru abuz de putere şi obstrucţionarea Congresului. Donald Trump este suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreşedinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA, şi a fiului acestuia, Hunter Biden. Cazul va ajunge în Senatul SUA care, după un proces, va stabili prin majoritate de două-treimi dacă Donald Trump este vinovat sau nevinovat. În cazul în care Donald Trump va fi găsit vinovat, va fi destituit. Demiterea preşedintelui Donald Trump este improbabilă în contextul în care Partidul Republican deţine majoritatea în Senatul SUA.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

2934 vizualizari

 • -4 (18 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Luni, 23 decembrie 2019, 23:57)

  [anonim]

 • -5 (23 voturi)    
  Vor ajunge sa il acuze (Marţi, 24 decembrie 2019, 0:42)

  Mica Sirena a lui Vasile Roaita [utilizator]

  De blasfemie in final...
 • -6 (20 voturi)    
  Ășltia vor să se asigure că pierd alegerile (Marţi, 24 decembrie 2019, 1:10)

  Amerlocu [utilizator]

  Lumea a fost la început indiferentă, apoi plictistă de gargară și circ. Partidul democrat nu a mișcat niciun mm în direcșia legislației privind infrastructura și nici în ceea ce privește asigurările medicale. ce a promis să le rezolve în campania electrorală din 2018.
  • -6 (18 voturi)    
   asa cred si io (Marţi, 24 decembrie 2019, 8:26)

   nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui Amerlocu

   mai bine ar pastra chestiile noi pt. o alta acuzare, dupa alegeri :--))
 • -8 (20 voturi)    
  Socialisti americani (Marţi, 24 decembrie 2019, 3:37)

  Observatory [utilizator]

  da , avem și noi specimene , foști marinprieteni cu Castro și Chavez, nu pot câștiga alegerile in mod normal și asta cred ei ca este unica soluție , sa conducă fără a fi aleși ...
  Noutate mondiala !
 • -6 (20 voturi)    
  Citate de Mediafax (Marţi, 24 decembrie 2019, 4:00)

  Setalcott [utilizator]

  Mai bine citau ca Pelosi nici n-are de gand sa trimita inculparea Senatului. Raportul Mueller s-a rasuflat, Ucraina s-a rasuflat, dar tot nu s-au saturat.
  • +2 (10 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Marţi, 24 decembrie 2019, 6:03)

   [anonim] i-a raspuns lui Setalcott

   • -8 (20 voturi)    
    hahaha (Marţi, 24 decembrie 2019, 8:31)

    nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui

    pielosi cica ii da drumu' la dosar numa' daca republicanii promit ca il condamna.. :=)
    altfel, nu le face placerea, sa le ofere ocazia desfiintarii tuturor capetelor de acuzare demokkate, din camera reprezentantilor, unde mai sunt majoritari pana in toamna viitoare, in noiembrie.
    io zic sa'si pastreze probele pt. dupa alegeri, can' vor trebui sa lupte din nou cu balauru' trompa.:-)
 • +4 (12 voturi)    
  Panica lui Trump (Marţi, 24 decembrie 2019, 11:40)

  4real [utilizator]

  Stie ca toti consilierii sai detin informatii compromitatoare, de aia le-a interzis sa depuna marturie, stie ca lumea va afla toate infractiunile pe care le-a comis. Doar dupa o sentinta a justitiei congresul l-a putut audia pe Don McGahn care a facut marturii incriminatoare la adresa lui Trump.

  Marturii care se adauga unui lung sir de marturii acuzatoare depuse de diplomatii americani audiati in Congres,

  Se configureaza imaginea unui presedinte abuziv, obsedat de putrere si de distrugerea adversarilor politici.
  • -3 (13 voturi)    
   Nu-i vorba de niciun fel de panică (Marţi, 24 decembrie 2019, 16:23)

   Amerlocu [utilizator] i-a raspuns lui 4real

   Pur și simplu uzează de separația puterilor în stat pentru a termina circul de doi bani.

   Procedura cameeri e lisită de orice formă de obiectivitate odată ce stângacii ce dețin majoritatea în camera reprezentanților i-au blocat pe republicani șă-i cheme ca martori pe Biden și pe fiul său, care urmau să explice cum o companie de stat din una din cele mai corupte țări ale lumii l-a angajat pe avocatul Biden jr pentru $88000/lună ($55000/lună + bonusuri) ca expert în petrol și gaze când el însuși a fost filmat mărturisind că nu știe care e difernța dintre petrol și Pepsi. Au refuzat de asemenea chemarea ca martor a procurorului ucrainean ce anchetase mișculațiile clanului Biden cu compania ucraineană de stat Burisma. procuror ce se pare că a fost conediat la presiunile lui Biden când acesta era vicepreședinte.

   „Mărturiile acuzatoare” vin din partea unor diplomați care nu au fost niciodată împreună cu Trump. Sunt bugetari care care au cotizat toată viața la pușculișța partidului dimocrat. Cel mai haios a fost reprezentantul de la UE care s-a întânit o singură dată cu Trump timp de 30 de secunde și nu a fost niciodată în Ucraina dar a mărturisit ore în șir în fața comisiei din cameră despre mișculațiile lui Trump cu ucraineenii. A doua a fost ambasadoarea din Ucraina concediată de Trump pemntru incomptență cu luni înainte de convorbirea telefonică dintre Trump și Zelenski, dar care știa totul despre convorbirea aia. Care covorbire a fost până la urmă publicată de Trump tocmai ca să arate că totul e umai abur și cp hu e nimic ilegal acolo...

   La întrebarea sunb jurământ dacă sunt la curent cu vreo ilegalitate clomisă de Trump TOȚI au răspuns sfios că nu...
   • +2 (10 voturi)    
    minciuni (Marţi, 24 decembrie 2019, 17:05)

    niponica [utilizator] i-a raspuns lui Amerlocu

    Procedura a fost corecta. Trump a blocat toti martorii sa se prezinte in comisiile Congresului. Biden nu e subiectul impeachmentului, ci Trump. De ce nu a venit el sa depuna marturie?

    Toti martorii l-au incriminat pe Trump prin marturiile depuse, nu au fost democrati, ci diplomati de cariera care au lucrat sub toate administratiile inclusiv cele republicane. Pana si cei numiti de Trump au facut declaratii care dovedesc ca Trump e vinovat.

    Ambasadorul UE numit personal de Trump a declarat ca a fost qui pro quo.
    • -1 (7 voturi)    
     Minciunile sunt ale tale (Marţi, 24 decembrie 2019, 20:52)

     Amerlocu [utilizator] i-a raspuns lui niponica

     Procedurile au fost incorecte pentru că de pemtru prima oară în acest soi de proces partidul ce are majoritatea în Cameră blochează TOȚI martorii chemați de reprezentanții celuilalt partid.

     E tpt prentu ărima oară în istorie SUA câmnd în procesul de destituire nu au votat reprezentanți ai ambelor partide. E tot pentru prima oară când reprezentanții partiduli ce a inițiat procesul votează împotriva sa.

     „Democrații” din cameră nu aiu trimis nici acum dosarul lui Trump în Senat (care e camera decizională) de teamă că acolo nu mai au majoritatea șl nu vor mai putea bloca martorii chemați de Trump. Știu că nu au niciun fel de dovezi palpabile și preferă să țină circul în viață fără finalizare.

     „Diplomații ăia de carieră” aparțin unei instituții în care 98% din angajți (inclusiv ei) fac donații politice exclusiv partidului democrat. Niciunul din acie „diplomați” nu au avut contact direct cu Trump ci și-au povestit exclusiv „impresile”. La întrebarea clarăp sub jurământ dacă cunosc vreo ilegalitate a lui trump au răspuns sec „Nu”

     Biden și fiul său trebuiua să vină să depună mărturie în camerră ca să explice cum Biden jr. un avocat ratat, incapabil să treaceapă examenul de barou și dependent de droguri e angajat de o companie de stat ucraineană ca „expert” cu $88000/lună cât tăticul său e vicepreședinte al SUA. Ucraina e una din cele mai corupte țări ale lumii și există bănuieli seriose de încălcare a „Foregin Corruption Act” de către clanul Biden. De aici au pornit și scandalul cu telefonul lui Trump care i-a cerut lui Zelenski să ancheteze toate suspiciunile de corupție ale unor înalți oficiali americani în țara sa. Ceea ce e în direct acord cu legea americană E exact motivul pentru care Trump hu a avut nicio problemă să publice convorbirea sa cu Zelenski.
     • +1 (3 voturi)    
      haha...hahahaa (Marţi, 24 decembrie 2019, 23:38)

      niponica [utilizator] i-a raspuns lui Amerlocu

      Trumpanzel lasa fake news-ul, Trump a blocat TOTI martorii sa depuna marturie. Biden n-a incalcat nici o lege, e cetatean privat si se angajeaza unde vrea muschiul lui. Nu are ce cauta in acest proces, republicanii vor sa faca circ si sa distraga atentia cu aceasta conspiratie de doi lei.

      Trumpanzeul sef a facut politie politica, a vrut sa-l bage pe Biden la parnaie pentru ca e locul 1 in sondaje, dar ca un las de doi bani l-a strans cu usa pe sarmanul actor abia devenit presedinte. L-a durut in fund de Biden in 2017 si 2018 pentru ca nu candida, acum in 2019 si-a adus aminte de el cand l-a vazut ca il bate de-l rupe in alegeri.

      Trump a fost prins, judecat si i s-a aplicat pedeapsa prevazuta de Constitutie. Dosarul lui Trump nu e trimis la Senat pana nu se asigura conditii pentru un proces corect si pana cand republicanii renunta la blocarea audierii martorilor.
      • -2 (2 voturi)    
       bah baiatule, sa nu-ti pleseneasca vrea vena (Miercuri, 25 decembrie 2019, 12:53)

       AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui niponica

       Ref Biden e cetatean privat, hai sa ne imaginam ca maine Ivanka e angajata de Burisma sau orice alta companie ucrainiana. Suna a motiv de impeachment? sau nu?
       "Trump a fost prins, judecat si i s-a aplicat bla-bla.
       Mai omule, tu ai toate tiglele pe casa? Cine l-a prins, cine l-a judecat? cine i-a aplicat pedeapsa? Care e pedeapsa?
       PS pe cat pariem ca Trump va lua al doilea mandat si ca democratii vor pierde majoritatea in Camera Reprezentantilor?
 • -4 (12 voturi)    
  nihilistilor de serviciu (Marţi, 24 decembrie 2019, 12:48)

  nash pandelica [utilizator]

  Craciun fericit..and may Father Christmas be with you !

  and the force....the secret one....

  si la anu' va astept cu si mai multe minusuri !

  cu multa raceala,
  de la nash pandelica
 • -2 (14 voturi)    
  va sa zica nu au terminat cu primele acuzatii (Marţi, 24 decembrie 2019, 13:23)

  AliKimiku [utilizator]

  si deja se pregatesc pentru urmatoarele?
  Mai exact, DACA instanta il va obliga pe McGahn si DACA acesta va da declaratii care sa il acuze pe Trump.
  Eu as mai adauga un DACA.
  DACA democratii vor mai avea majoritatea in camera deputatilor.
 • +2 (16 voturi)    
  POTUS (Marţi, 24 decembrie 2019, 14:36)

  AndreiPalincu [anonim]

  Nu pot pricepe cum mulţi, prea mulţi, susţin un "con man" cu un caracter mizerabil şi un psihic patologic.
  A reuşit să pună ştampila de "socialişti" pe Democraţi pentru că sunt în opoziţie. I-a scăpat chestia cu "Ciuma Roşie"
  Dacă ăia sunt socialişti înseamnă că eu sunt trotzkist.
  Idiotul ăla portocaliu nu are nici cea mai mică idee despre ce vorbeşte dar continuă să deverseze ca un WC de parter şi vorbeşte incontinent, stâmbându-se ca un tip băgat în priză, agitând mânuţele lui de handicapat şi mai ales răspândind ura, furia, turbarea printre susţinătorii lui la fel de inteligenţi ca el.
  Avem mult mai multe probleme, aici în ţară, iar voi vă risipiţi icrele pe aiurea.
  Cine să facă lagărele de muncă pentru psd-işti? Cine va fi în plutoanele de execuţie pentru aceiaşi? Cine-i va exila pe toţi pe Insula Şerpilor, cînd voi frecaţi menta?
  • -2 (14 voturi)    
   Foarte probabil că ești troțkist (Marţi, 24 decembrie 2019, 16:06)

   Amerlocu [utilizator] i-a raspuns lui AndreiPalincu

   Ăis sunt în marea lor majoritate socialiști-comunști ce vorbesc de naționalizări,de confiscarea armelor, de cartele pentru mersul cu avionul și cumpărarea mașinii, etc.. Însă bolșevici din ăștia de caviar care se înfruptă din capilaism și bat câmpii despre binefacirile comunismului și ale copasiunii. Când șiau public declarațiile de venituri ca să arate că ei nu au nimic de ascuns ca Trump am aflat că practic niciun din „compasionați” nu donează NIMIC sărăcimii și că au armate de avocați și contabili care să-i ajute să beneficieze de orice deducere fiscală imaginabilă.

   Exact ca Lenin care huzurea în Elveția, făcea vacanțe la Paris și se judeca cu tăranii ale căror vite păscuseră pe moșia familiei sale. E drept că a fost un avocat bun: Țăranii cu vitele au pierdut în toate instanțele și au plătit de le-au sărit cușmele.
   • +1 (11 voturi)    
    probabil ca esti fascist (Marţi, 24 decembrie 2019, 17:10)

    niponica [utilizator] i-a raspuns lui Amerlocu

    Probabil si simpatizant KKK, al suprematiei albe, homofob si islamofob. Ca mai toti trumpaneii de altfel. O turma de oi care se inchina la idolul lor fals si arunca cu mizerii in toti cei care spun adevarul si apara Constitutia SUA.
    • 0 (8 voturi)    
     Fascistul ești tu (Marţi, 24 decembrie 2019, 21:07)

     Amerlocu [utilizator] i-a raspuns lui niponica

     Și toți cei ca tine care chirăiți toată ziua că vă e frică de libertatea cuvântului și a conșțtiinței. Pentru că voi nu aveți argumente într-o discuție liberă. Singura voastră șansă e închiderea gurii celuilat. De asta ați adoptat „corectitudinea politică” exact ca fasciștii și comuniștii
     • -1 (5 voturi)    
      trumpanzel nu te agita (Marţi, 24 decembrie 2019, 23:40)

      niponica [utilizator] i-a raspuns lui Amerlocu

      Uiti ca tu zbierai pe aici cu acuzatii de trotkism la adresa celor care nu sunt de acord cu aberatiile tale?
  • +3 (9 voturi)    
   sunt trumptarzi indoctrinati de Fox News (Marţi, 24 decembrie 2019, 17:08)

   niponica [utilizator] i-a raspuns lui AndreiPalincu

   Sunt ca ametiti aia care se uita la latrina3 si apoi bat campii cu Soros si statul paralel. Trumpanzeii sunt imuni la logica si argumente, pentru ei deep state e vinovat, nu martoaga rusa de la Casa Alba.
   • -1 (7 voturi)    
    La aia cu mâțoaga (Marţi, 24 decembrie 2019, 21:36)

    Amerlocu [utilizator] i-a raspuns lui niponica

    După doi ani de anchetă a acuzațiilor de îmbârligătură a lui Trump cu rușii tot ce am aflat a fost că soțul candidatei la președinție Hillary Clinton a ținut un discurs de 30 de minute la Moscova pentru $500000 pe când nevastă-sa era oficial al administrației Obama. Am mai aflat de asemena că rușii sunt mari donatori la fundația famigliei Clinton, care fundație a plătit ilegal nunta fiicei lor...

    Dintr-o gravă scăpare ancheta condusă exclusiv de inamici săi politici nu a putut dovedi nicio ilegalitate a lui Trump...
    • -1 (5 voturi)    
     trumpanzel (Marţi, 24 decembrie 2019, 23:43)

     niponica [utilizator] i-a raspuns lui Amerlocu

     minti ca si stapanul tau. Ancheta lui Mueller a fost blocata de Trump. Cand va fi aruncat la lada de gunoi a istoriei la anul, Mueller il va astepta cu catusele pentru obstructionarea justitiei.
  • -1 (7 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Marţi, 24 decembrie 2019, 18:00)

   [anonim] i-a raspuns lui AndreiPalincu

   • 0 (4 voturi)    
    trumpanzel, ai halucinatii (Marţi, 24 decembrie 2019, 23:50)

    niponica [utilizator] i-a raspuns lui

    Trump a luat 8% din voturi, Hillary a luat 89%.
    https://ropercenter.cornell.edu/how-groups-voted-2016
  • 0 (8 voturi)    
   stanga demokkatilor (Marţi, 24 decembrie 2019, 20:18)

   nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui AndreiPalincu

   este mai la stanga de socialisti.
   pd american este un fel de psd si usr la gramada.
   adica un melanj de grupuri de interese, predominand convingerile marxiste.
   acolo sunt si minoritari, si noi venititi in sua, si comunisti de talia lui sanders, sau fripturisti ca chuck jumara de ny, dar si radicali de culoare sau de orientari lgbt.
   can' te uiti in sala congresului, camera de jos, partea din sala cea mai colorata este cea demokkata.
   • -1 (5 voturi)    
    republiKKKanii sunt PSD-ul american (Marţi, 24 decembrie 2019, 23:52)

    niponica [utilizator] i-a raspuns lui nash pandelica

    Corupti, mincinosi si tradatori.
 • +3 (9 voturi)    
  pana si crestinii s-au saturat de impostor (Marţi, 24 decembrie 2019, 17:11)

  niponica [utilizator]

  Trump Should Be Removed from Office
  https://www.christianitytoday.com/ct/2019/december-web-only/trump-should-be-removed-from-office.html
  • -1 (7 voturi)    
   Nice try (Marţi, 24 decembrie 2019, 21:39)

   Amerlocu [utilizator] i-a raspuns lui niponica

   Atâta doar că ăla a fost unul singur în timp ce toți ceilalți sunt de altă părere

   https://www.foxnews.com/opinion/jerry-falwell-jr-christianity-today-is-wrong-about-trump-he-is-a-champion-for-people-of-faith
   • 0 (4 voturi)    
    impostorii il sustin pe trumpanzeu (Marţi, 24 decembrie 2019, 23:54)

    niponica [utilizator] i-a raspuns lui Amerlocu

    crestinii adevarati stiu ca e e un zeu fals, un curvar si un rasist.
 • -1 (7 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Marţi, 24 decembrie 2019, 17:49)

  [anonim]

  • +1 (3 voturi)    
   trumpanzel iesi din bula (Miercuri, 25 decembrie 2019, 0:03)

   niponica [utilizator] i-a raspuns lui

   Fox News Poll: 54 Percent of Americans Say Trump Should Be Impeached
   https://www.newsweek.com/fox-news-poll-majority-americans-support-impeaching-donald-trump-removed-office-1477340
   • -2 (2 voturi)    
    iti uram succes Woke! (Miercuri, 25 decembrie 2019, 13:25)

    AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui niponica

    Numai sa nu plangi cand Trump o sa ia al doilea mandat.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by