Oamenii s-au adunat în fața Royal Theatre din Madrid pentru a urmări extragerea la El Gordo, ”cel gras” în traducere din spaniolă. Premiile erau estimate la 2,38 de miliarde de euro, fiind cea mai mare extragere loto de până acum, scrie BBC.

Bilet la el GordoFoto: Flickr

Sunt 170 de seturi și 100 de mii de tichete, fiecare bilet întreg costând 200 de dolari. Acest bilet garantează intrarea într-o tragere unde premiul cel mare este de 4 milioane de euro. Cel mai comun dintre tichete este cel de 20 de euro, ce garantează un premiu de 400 de mii de euro, 10% din suma maxim ce poate fi câștigată. De altfel, există există și alte mii de premii mai mici.

Premiul cel mare a fost câștigat de numărul 26590. Sistemul este unul complex. Cumpărătorii pot achiziționa mai multe bilete cu același număr, fiind astfel imposibil de calculat câte bilete câștigătoare sunt. Sistemul este structurat în așa fel încât să fie cât mai mulți câștigători iar dacă nu câștigi nimic, măcar să nu ieși în pierdere.

După extragere, a început sărbătoarea. Atât câștigătorii cât și vânzătorii au deschis șampaniile și au început petrecerea. A devenit un fel de sărbătoare în Spania ca prietenii și familiile să se adune pentru a urmări și participa la această extragere.