​JK Rowling și-a arătat susținerea pe Twitter pentru o femeie care și-a pierdut locul de muncă în urma criticilor față de guvernul britanic. Ea a fost dată afară pentru că nu a fost de acord ca guvernul britanic să permită cetățenilor să se identifice după mai multe genuri, potrivit CNN.

J.K. RowlingFoto: collider.com

Maya Fornstater și-a pierdut locul de muncă ca cercetător în urma comentariilor ei pe Twitter. În replică, aceasta s-a adresat tribunalului care a dat o sentință preliminară. Conform acesteia, comentariile femeii au fost ”absolutiste” și inumane. Maya este de părere că sexul este ceva biologic, cu care ne naștem, acesta neputând fi schimbat. Aceasta consideră ca existența celor două sexe este un lucru fundamental și că până de curând, era un fapt incontestabil.

Rowling a anunțat printr-o postare pe Twitter că o susține pe Maya. Aceasta a declarat că fiecare poate să facă ce dorește în timpul liber, dar faptul că o femeie și-a pierdut locul de muncă pentru că a punctat faptul că sexul este un lucru real, este regretabil. Criticile nu au întârziat să apară, oamenii considerând comentariile lui Rowling jignitoare.

Freddy McConnell, care a realizat un film despre experiența sa ca transgender care a născut, spune despre judecata lui Rowling că este una total greșită. Între timp, Maya Fornstater a deschis o pagină de donații pentru a reuși să ducă la bun sfârșit procesul, primind aproximativ 120 de mii de dolari.