Un tămăduitor spiritual din Brazilia cunoscut ca João de Deus (Ioan al lui Dumnezeu), a primit prima condamnare la închisoare joi, după o avalanșă de acuzații de abuz sexual de la sfârșitul anului trecut, relatează

HotNews.roFoto: Hotnews

News.Yahoo.com.

Un judecător din statul Goias a emis sentința de 19 ani și patru luni de închisoare pentru violarea a patru femei, potrivit unui comunicat al Tribunalului. Avocații vindecătorului în vârstă de 77 de ani au spus că vor contesta decizia.

João Teixeira de Faria a atras oameni din toată lumea în micul său oraș aflat la două ore de capitală cu promisiuni că poate trata orice de la depresie la cancer și a ”îngrijit” 10.000 pacienți pe săptămână. Sute de femei, inclusiv fiica sa, l-au acuzat că s-a angajat în abuzuri sexuale, de la pipăieli până la viol.

Chiar și Oprah Winfrey l-a vizitat pe João de Deus în 2012 pentru a-i lua interviu și l-a numit ”motivațional”. După ce acuzațiile au ieșit la suprafață, Winfrey a declarat că simpatizează cu presupusele victime și speră să primească justiție.

João de Deus se confruntă cu mai multe dosare suplimentare care vizează 10 infracțiuni sexuale.