Departamentul pentru Agricultură al Statelor Unite a înlăturat țara fictivă Wakanda de pe o listă online a țărilor care au acorduri de liber schimb cu Statele Unite, relatează Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Nu a existat o reacție oficială imediată a Departamentului dar un purtător de cuvânt a declarat pentru Washington Post că includerea țării mitice africane din universul supereroilor Marvel a fost o greșeală comisă în cadrul unui test pe care oficialii americani l-au desfășurat.

Francis Tseng, un inginer software din New York care căuta date cu privire la tarifele agricole practicate de Statele Unite pentru un program bursier pe care îl urmează, a observat primul includerea Wakandei pe lista de tarife oficială a Statelor Unite și a anunțat descoperirea pe Twitter.

„Am fost foarte confuz la început și mă gândeam că poate nu îmi amintesc bine numele țării din film și o confund cu altceva”, a declarat Tseng pentru Reuters.

După ce lista a fost corectată, Tseng a scris pe Twitter: „Departamentul pentru Agricultură a înlăturat Wakanda de pe listă. Bănuiesc că acum suntem și cu ea într-un război comercial.”