Casa Albă a declarat miercuri, printr-un comunicat, că inculparea președintelui american Donald Trump reprezintă unul dintre cele mai „rușinoase episoade politice din istoria țării”, relatează site-ul postului CNN, citat de Mediafax

Securitate la Casa AlbaFoto: USER UPLOADED

Afirmațiile au fost făcute în contextul în care Camera Reprezentanților din Statele Unite a votat în favoarea ambelor articole pentru inculpare în vederea demiterii președintelui Donald Trump.

„Ziua de astăzi marchează punctul maxim al unuia dintre cele mai rușinoase episoade politice din istoria țării. Fără a primi vreun vot din partea republicanilor și fără a oferi dovezi, democrații au forțat aprobarea celor două articole de inculpare împotriva președintelui în Camera Reprezentanților. Democrații au ales să continue cu această procedură în pofida faptului că președintele nu a făcut absolut nimic greșit”, se arată în comunicat.

Reacția lui Donald Trump nu a întârziat nici ea să apară.

Președintele american a declarat că „Prin inculparea ilegală și neconstituțională, democrații și-au declarat ura pentru alegătorii americani”, potrivit CNN.

„După trei ani de vânătoare de vrăjitoare, farse și înșelăciuni, democrații din Camera Reprezentanților încearcă să anuleze voturile a milioane de americani patrioți”, a adăugat acesta.

Membrii Camerei Reprezentanților au votat în cursul nopții de miercuri spre joi în favoarea celor două articole de inculpare privind abuzul de putere și obstrucționarea Congresului.

Ambele articole au primit 230 de voturi pentru, din partea democraților şi 197 împotrivă, din partea republicanilor.