Procurorii din Bolivia au emis miercuri un mandat de arestare pe numele fostului președinte bolivian Evo Morales, care în prezent se află în exil în Argentina, relatează site-ul agenției Dpa și postul France 24, citate de Mediafax.

Vladimir Putin si Evo MoralesFoto: kremlin.ru

Mandatul de arestare a fost emis după ce fostul președinte a fost acuzat de rebeliune, terorism și finanțare a terorismului. Un al doilea mandat de arestare a fost emis pentru Faustino Yucra Yarwi, un membru de rang înalt al formațiunii politice a lui Morales, care este suspectat că l-ar fi ajutat pe acesta să încurajeze organizarea protestelor împotriva Guvernului președintelui interimar Jeanine Anez.

Oficialii au informat că acesta le-a ordonat susținătorilor săi să blocheze orașele pentru a forța înlăturarea președintelui Jeanine Anez, care a preluat puterea în luna noiembrie.

Președintele Evo Morales a demisionat pe 10 noiembrie și s-a refugiat politic în Mexic, în urma mișcării de protest împotriva actelor de fraudă electorală de care a fost acuzat. În prezent, acesta se află în Argentina.