Președintele american Donald Trump a reafirmat miercuri, cu câteva ore înaintea votului din Congres privind punerea sa sub acuzare, că nu a făcut „nimic greșit”, scrie AFP.

Donald TrumpFoto: White House

"Puteți crede că voi fi pus sub acuzare azi de stânga radicală, democrații care nu au făcut nimic, ȘI EU NU AM FĂCUT NIMIC RĂU!", a scris el, pe Twitter. "E îngrozitor (...) Acest lucru nu ar trebui să se mai întâmple vreodată unui alt președinte. Spuneți o RUGĂCIUNE!"

Camera Reprezentanților, controlată de democrați, se reunește miercuri pentru o dezbatere de șase ore pentru votarea celor două articole de punere sub acuzare ("impeachment") a președintelui american: abuz de putere și obstrucționarea activității Congresului.

Acest vot asupra unei proceduri de destituire a președintelui, a treia în istoria Statelor Unite, este așteptată la finalul după-amiezii, după cel puțin șase ore de dezbateri.

Majoritari în camera inferioară, democrații îl acuză pe Donald Trump că a folosit atribuțiile de care dispune în scopuri personale, blocând un ajutor militar pentru Ucraina pentru a forța această țară să-l ancheteze pe Joe Biden, potențialul său rival la prezidențialele din 2020.

Senatul este însă însărcinat cu judecarea președintelui, probabil în ianuarie. Camera superioară este însă controlată de republicani, și cel mai probabil miliardarul va fi achitat.