Patru chelnerițe care lucrau într-un bar din orașul mexican Ciudad Juarez au fost ucise cu focuri de armă marți de către două persoane care încă nu au fost identificate, relatează AFP.

hn_7679732189376201195Foto: Reuters

Ciudad Juarez, un oraș aflat la marginea graniței cu Statele Unite, este cunoscut din anii '90 datorită unui val de violențe care a lăsat sute de oameni morți, inclusiv numeroase femei.

Potrivit biroului procuraturii zonale, doi bărbați înarmați au intrat în bar la orele dimineții de marți și fiecare dintre ei a ucis două chelnerițe împușcându-le în cap. Niciunul din clienții localului nu au fost vătămați. Asasinii au fugit „într-un autovehicul în care erau așteptați de un șofer și un alt bărbat înarmat”, a adăugat biroul procuraturii.

În Mexic au fost înregistrate 726 de cazuri de femei omorâte între lunile ianuarie și septembrie ale acestui an. Potrivit cifrelor oficiale, 10 femei sunt ucise zilnic, o parte din ele fiind victime ale răfuielilor între diferitele clanuri interlope.

Numeroasele asasinate la adresa femeilor din anii '90 în Ciudad Juarez au determinat autoritățile să recunoască oficial în 2007 termenii de „feminicid” și „violență de gen”, concepte care acum sunt acceptate de 15 țări din America Latină.