Flota rusă şi forţele regimului Assad execută manevre comune în Marea Mediterană. La manevrele militare participă, pe lângă navele de război ruseşti şi avioane de la baza aeriană Khmeimim, şi nave dotate cu rachete şi nave pentru depistarea minelor aparţinând regimului Assad, relatează Akșam, citat de Rador.

Bashar al-Assad si Vladimir PutinFoto: kremlin.ru

Comandantul exerciţiilor militare, Alexander Yuldashev, a declarat că manevrele vor avea loc în cadrul activităţilor comune şi vor avea şi o componentă tactică.

Forţele ruse şi ale regimului Assad vor participa la instrucţii legate de focurile de artilerie de pe navele de război şi la exerciţii comune, a spus Yuldashev şi a adăugat: "Grupurile de securitate şi de apărare de pe coastă vor executa manevre de prevenire a vehiculelor aeriene fără pilot şi a unui atac împotriva bazei militare de la Tartus". De asemenea, în comunicatul remis se mai arată că scopul acestor manevre este creşterea interoperabilităţii între forţele Rusiei şi forţele regimului Assad, pentru ca "eforturile în lupta împotriva terorismului să fie încununate de succes".