Hotnews utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența Dumneavoastra pe site-ul nostru. Am actualizat politicile pentru a integra în acestea modificările specificate de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Va rugam sa cititi modul in care Hotnews.ro prelucreaza datele cu caracte personal. Prin continuarea navigării pe site-ul nostru confirmati acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de prelucrare a datelor. Datele Dumneavoastra pot fi oricand sterse urmand instructiunile din document.
Autorităţile neozeelandeze au dezvăluit marţi identitatea celor două persoane ale căror trupuri neînsufleţite nu au putut fi găsite după erupţia de săptămâna trecută a vulcanului Whakaari, din nord-estul ţării. Bilanțul deceselor a ajuns la 18, scrie Agerpres, citând EFE. Whakaari, cu o înălţime de 321 metri şi a cărui structură se află în proporţie de 70% sub nivelul mării, este considerat unul dintre vulcanii cei mai activi din Noua Zeelandă şi o mare atracţie turistică.
Autorităţile caută în apele din jurul insulei nelocuite Whakaari, cunoscută şi ca insula White Island, corpul neînsufleţit al Winonei Langford, o australiancă în vârstă de 17 ani, şi al ghidului neozeelandez Hayden Marshall-Inman, de 40 de ani, dar condiţiile meteo nefavorabile împiedică operaţiunile de salvare.
Poliţia neozeelandeză a completat procesul de identificare al victimelor publicând numele a 17 persoane decedate, inclusiv cei doi dispăruţi, cărora li se adaugă o altă persoană care a murit într-un spital din Australia şi a cărei identitate nu a fost dezvăluită.
Lista, pe care se află doi neozeelandezi, 12 australieni şi 3 americani rezidenţi în Australia, include şi numele ultimelor trei cadavre identificate: Richard Elzer (32 de ani), Julie Richards (47 de ani) şi Barbara Hollander (49 de ani).
Alte 14 persoane rămân internate cu arsuri grave în spitale din Noua Zeelandă, majoritatea dintre ele în stare critică, iar alte 12 sunt spitalizate în Australia.
În total, 47 persoane se aflau pe insula Whakaari în momentul erupţiei vulcanului - 24 australieni, 9 americani, cinci neozeelandezi, patru germani, doi britanici, doi chinezi şi un malaezian.
Vulcanul Whakaari, vizitat de peste 17.500 persoane în 2018, a intrat în erupţie la 9 decembrie, când se afla la nivelul al doilea de alertă pe o scară cu cinci grade, care vestea o uşoară activitate vulcanică. Whakaari, cu o înălţime de 321 metri şi a cărui structură se află în proporţie de 70% sub nivelul mării, este considerat unul dintre vulcanii cei mai activi din Noua Zeelandă şi o mare atracţie turistică.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.
După înscrierea pe site-ul HotNews.ro, poţi deschide secţiunea MyHotNews ca să completezi sau să schimbi profilul de utilizator.
Atenţie! Logarea pe site se face cu adresa de email, nu cu nickname-ul. Adresa ta de email va rămâne confidenţiala şi nu va fi niciodată dată unor terţe persoane sau instituţii.
Înainte de a te înscrie pe site te rugăm să parcurgi „termenii şi condiţiile” ataşate unui cont HotNews.ro.
Primeşti pe email, în fiecare dimineaţă, o sinteză a ştirilor din ziua precedentă
Daca doriti sa va personalizati newsletter-ul si sa primiti alerta pe mail pentru aparitia acelor articole care va intereseaza sau doriti sa va dezabonati de la newsletter intrati dupa logare pe MyHotnews.