​​Poliția a reușit să găsească un băiețel de de 12 ani care a condus mașina fratelui lui pentru a se salva de un incendiu de vegetație din Australia. Băiatul l-a luat cu el și pe câinele lui, potrivit BBC.

HotNews.roFoto: Hotnews

Luke Sturrock era singur în casa părinților lui din Mogumber, în nordul Perthului, când a izbucnit un incendiu violent de vegetație. Tatăl și fratele lui se luptau cu flăcările și i-au spus băiatului să meargă într-o zonă sigură aflată la 4 kilometri distanță. Atunci când flăcările s-au apropiat de casă, băiatul a decis să își ia câinele și să pornească cu mașina fratelui lui spre o zonă sigură.

O oră a trecut până când autoritățile l-au descoperit pe băiețel, la volanul unui Ford Ranger. Aceștia l-au dus pe băiat într-o zonă sigură, unde îl aștepta tatăl său. Tatăl copilului a declarat că este foarte mândru de fiul său, acesta procedând exact cum l-a instruit tatăl. Acesta l-a învățat pe fiul său să conducă încă de la vârsta de 7 ani. Totuși, autoritățile australiene atenționează că în cazul incendiilor de vegetație, mereu trebuie să existe un plan bine pus la punct pentru salvarea micuților.

Din septembrie până în prezent, incendiile din Australia au făcut șase victime. Flăcările au distrus 700 de case iar marile orașe sunt acoperite de fum. Incendiile au afectat viețile oamenilor și au schimbat numeroase peisaje. Săptămâna trecută, calitatea aerului din Sydney era de 22 de ori mai proastă decât limita admisă.