Zeci de persoane au fost rănite în urma confruntărilor violente între forțele de ordine și protestatarii antiguvernamentali, produse duminică seară la Beirut, fiind pentru a doua zi consecutivă când se înregistrează astfel de incidente, potrivit site-ului postului BBC News. Manifestanții au aruncat cu sticle, pietre și petarde spre forțele de ordine, care au folosit gaze lacrimogene și tunuri de apă, potrivit Mediafax.

Forțele de securitate internă din Liban au comunicat că au folosit gaze lacrimogene după ce manifestanții au început să arunce cu pietre și petarde spre polițiști. Serviciul libanez de protecție civilă a anunțat că, în urma violențelor de duminică seară, 46 de persoane au primit îngrijiri medicale la fața locului, iar alte 14 au fost transportate la spital, relatează agenția Reuters. Parlamentul de la Beirut urmează să analizeze luni pe cine va nominaliza la funcția de prim-ministru; fiind de așteptat ca premierul demisionar Saad Hariri să revină în funcție.

Hariri a demisionat pe data de 29 octombrie, în urma protestelor masive cauzate de degradarea situaţiei economice şi sociale din Liban. Discuțiile pentru formarea unui nou Cabinet au fost marcate de disensiunile dintre Hariri, care este susținut de Occident și statele arabe din Golf, și adversarii săi, inclusiv Hezbollah, o grupare șiită susținută de Iran. Proteste masive au loc în Liban începând din 17 octombrie, în contextul degradării situaţiei economice şi sociale.

Protestatarii acuză clasa politică de corupţie şi incompetenţă. În ultimele săptămâni, mii de persoane au fost disponibilizate, iar în ultimele zile au fost semnalate multe cazuri de sinucidere. Aproximativ o treime dintre cetăţenii Libanului trăiesc în condiţii aflate sub pragul sărăciei, iar rata şomajului în rândul tinerilor este de peste 30%, conform unui raport de evaluare elaborat de Banca Mondială.