​​Mai mult de 60% din populația orașului italian Brindisi a fost evacuată de pe o rază de 1,6 kilometri. Motivul a fost o bombă din Al Doilea Război Mondial, conform Sky News.

HotNews.roFoto: Hotnews

Autoritățile au fost nevoite să ia această măsură din cauza găsirii unei bombe din AL Doilea Război Mondial. Având proveniență britanică, bomba trebuia dezamorsată în siguranță, așa că toți oamenii au fost evacuați pe o rază de aproximativ 1,6 kilometri.

Ziarul italian Corriere della Sera a confirmat faptul că operațiunea a fost cea mai mare evacuare pe timp de pace din istoria Italiei. Bomba britanică ar fi fost lansată din avion în 1941, având lungimea de un metru și conținând 40 de kg de dinamită. Aceasta ar fi fost găsită din întâmplare luna trecută, atunci când au fost demarate lucrări de renovare la un vechi cinema.

Aeroportul din Brindisi a fost afectat, cât și un stație de tren, două spitale și o închisoare. Toate acestea au fost evacuate și închise temporar. Autoritățile au declarat că operațiunea nu ar trebui să se prelungească mai mult de o zi.