China a suspendat taxele vamale suplimentare asupra produselor americane, taxe ce urmau să intre în vigoare duminică, după anunțul făcut vineri de Beijing și Washington privind încheierea unui „armistițiu” în războiul lor comercial, scrie AFP.

SUA ChinaFoto: PublicDomainPictures.net

Astfel, China a suspendat intrarea în vigoare a unor taxe de 10% și 5% asupra anumitor importuri americane și „continuă să suspende taxele suplimentare asupra autoturismelor și pieselor detașate fabricate în Statele Unite”, a informat duminică Ministerul chinez de Finanțe.

Această măsură survine după anularea de către președintele american Donald Trump a noilor taxe anunțate asupra produselor chineze, în cadrul acordului preliminar între cele două țări.

Ministerul chinez al Comerțului a anunțat vineri că a încheiat cu Statele Unite un acord preliminar ce prevede o retragere progresivă a taxelor vamale și protecția drepturilor privind proprietatea intelectuală.

Cele două părți mai trebuie să semneze acest acord, un progres major în confruntarea dintre cele două cele mai mari economii ale lumii, care durează de 21 de luni.

Pe lângă taxele vamale deja existente, Trump ameninţase anterior să impună de duminică o taxă de 15% asupra circa 160 de miliarde de exporturi chineze, printre care electronicele şi textilele. China anunţase la rândul său ca va replica cu o taxă de 25% la autoturismele americane şi o taxă de 5% la piesele auto.