Nouă persoane, suspectate de omor şi abuz de putere, au fost arestate în Albania în legătură cu prăbușirea mai multor clădiri în urma seismului de luna trecută care s-a soldat cu moartea a 51 de oameni, informează Mediafax citând BBC News.

Cutremur AlbaniaFoto: Twitter

Două dintre persoanele arestate dețineau hoteluri care s-au prăbușit în orașul Durres, una din zonele cele mai grav afectate.

Ambele hoteluri fuseseră construite în mod ilegal. După căderea comunismului, în anul 1990, în Albania au început să fie consturite tot mai multe clădiri ilegale.

Procurorii albanezi au emis mandate de arestare pentru 17 persoane, inclusiv constructori, ingineri și oficiali suspectați de încălcarea normelor de siguranță. Opt dintre suspecți sunt în continuare căutați de autorități și Poliția a transmis că unii dintre aceștia au fugit din țară după seism.

Cutremurul, produs în dimineața zilei de 26 noiembrie, care a avut o magnitudine de 6,4 grade, s-a soldat cu 51 de morți, mii de persoane au rămas fără locuințe, iar peste 14.000 de clădiri au fost avariate.

Epicentrul seismului a fost la 34 de kilometri nord-vest de capitala Albaniei, Tirana. Majoritatea deceselor s-au produs la Durres și Thumane, aproape de epicentru.