Congresmenul democrat Jeff Van Drew, care se opune inițierii procedurii care ar putea duce la demiterea președintelui american Donald Trump, le-a spus colaboratorilor săi că se va înscrie în Partidul Republican, relatează cotidianul The New York Times, citând surse familiare cu această situație, scrie Mediafax.

Jeff Van DrewFoto: Wikimedia Commons

Jeff Van Drew este unul din cei doi congresmeni democrați care au votat împotriva inițierii procedurii de demitere.

În cazul în care va trece la republicani, ar fi un semn al stresului pe care procesul de demitere îl pune asupra democraților moderați.

Comisia pentru Afaceri Judiciare a Camerei Reprezentanţilor a aprobat, vineri după-amiază, cele două articole de inculpare a preşedintelui Donald Trump în scopul demiterii.

Donald Trump este suspectat de abuz de putere şi obstrucţionarea Congresului. Pentru a fi activate, cele două articole penale trebuie aprobate de plenul Camerei Reprezentanţilor.

Camera Reprezentanţilor, aflată sub controlul opoziţiei democrate, a lansat o investigaţie parlamentară care ar putea conduce la iniţierea procedurii de demitere a președintelui Donald Trump, suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreşedinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA, şi a fiului acestuia, Hunter Biden. Ca reacţie, Comisia pentru Afaceri Judiciare din Senatul SUA, în care republicanii deţin majoritatea, a anunţat lansarea unei anchete privind presupuse acte de corupţie în Ucraina.

Procesul în cadrul procedurii demiterii preşedintelui Donald Trump ar putea începe în Senatul SUA în ianuarie, a declarat Mitch McConnell, liderul majorităţii republicane.