Masajul tradițional thailandez, Nuad Thai, a fost adăugat pe o listă prestigioasă a Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO). Nuad Thai face parte din Patrimoniul cultural imaterial al umanității, o listă în care sunt adăugate „propriteățile intelecutale imateriale cum ar fi folclorul, obiceiurile, credințele sau tradițiile”, notează BBC.

Masaj thailandezFoto: Wikimedia Commons

Masajul thailandez a fost recunoscut ca fiind o valoare ce trebuie păstrată pentru generațiile viitoare.

Lista patrimoniului cultural imaterial al umanității este o listă separată fața de cea a patrimoniului mondial, care recunoaște clădirile și siturile ce trebuiesc protejate. Pe lista patrimoniului cultural există 550 de tradiții. Acestea sunt împărțite în trei categorii, fiind „adunate” din 127 de țări.

Spre deosebire de alte tipuri de masaj, tehnica thailandeză implică mai multă mișcare și o poziționarea a corpului în diferite poziții. Terapeuții se folosesc atât de mâini, cât și de antebrațe sau genunchi pentru a aplica presiune. De asemenea, o altă diferență față de masajele tradiționale constă în faptul că în Nuad Thai nu se folosește ulei de masaj.