Un bărbat care a amenințat polițiștii cu o armă albă a fost împușcat mortal vineri, în cartierul de afaceri La Défense, anunță AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Bărbatul, a cărui identitate sau motivații nu au fost dezvăluite, a fost împușcat în piept și în coapsă. Niciun polițist nu a fost rănit.

Potrivit unei surse din poliție, bărbatul înarmat cu o armă albă s-a apropiat în jurul orei 10,20 (09,20 GMT) de polițiști. Aceștia au tras de cel puțin cinci ori.

Potrivit primelor informații, bărbatul ar fi avut circa 30 de ani și nu avea acte asupra lui.

Numeroase atacuri sau tentative de atac au vizat în ultimii ani forțele de ordine în Franța.

La începutul lui octombrie, un agent administrativ al prefecturii Poliției din Paris, Mickaël Harpon, a ucis cu un cuțit patru colegi în incinta prestigioasei instituții, înainte de a fi ucis. Ancheta nu a putut determina deocamdată motivele acestui agent, suspectat de radicalizare.

În patru ani, un val de atentate fără precedent s-a soldat cu 255 de morți, fără a-i include pe cei de la prefectura Poliției.

Franța este vizată în mod special deoarece face parte din coaliția militară internațională care a intervenit în Siria și în Irak împotriva grupării jihadiste Stat Islamic.