Cozi la secțiile de vot din Marea Britanie, unde cetățenii sunt chemați la urne pentru a decide o nouă configurație a Parlamentului de la Londra, principala miză fiind însă legată de Brexit.

Boris JohnsonFoto: Captura video

Premierul Boris Johnson a venit la vot cu câinele său Dilyn pe care l-a pupat în fața fotografilor care îl așteptau la ieșirea din secție.

Liderul conservatorilor, Boris Johnson, speră să obţină o majoritate netă pentru a pune în aplicare acordul asupra Brexit negociat cu Bruxellesul.

Adversarul său laburist Jeremy Corbyn promite să organizeze, în caz de victorie, un nou referendum asupra Brexit.

"Votați Partidul Conservator, îndepliniți Brexit și ajutați țara noastră să meargă mai departe", a declarat Johnson într-un mesaj video adresat alegătorilor. Campania acestuia s-a bazat pe promisiunea de a retrage Marea Britanie din Uniunea Europeană, la 31 ianuarie.

Acordul negociat cu Bruxellesul este "pregătit să îndeplinească Brexit" dacă formațiunea sa politică va obține o majoritate în Parlament, a declarat premierul. Johnson, în vârstă de 55 de ani, a promis de asemenea că va limita imigrația și că va negocia acorduri comerciale post-Brexit cu Statele Unite și alte țări non-UE.

Liderul opoziției, Jeremy Corby, a promis că Partidul Laburist va negocia un acord mai bun pentru Brexit, care va fi supus unui nou referendum. Aproximativ două treimi din alegători, sau aproximativ 30 de milioane, sunt așteptate la urne în scrutinul legislativ de joi. Potrivit ultimelor sondaje, conservatorii au multe șanse de a câștiga majoritatea locurilor din Parlament.