Președintele american Donald Trump a ironizat-o joi pe tânăra militantă suedeză Greta Thunberg cu privire la ”furia” ei, sfătuind-o să se ”relaxeze” și să meargă la cinema, relatează AFP. Reacția activistei nu a întârziat să apară și și-a modificat biografia de la contul de Twitter scriind că este o adolescentă care lucrează la problema sa privind gestionarea furiei.

Greta si TrumpFoto: Captura YouTube

UPDATE Greta și-a schimbat biografia pe Twitter astfel încât să fie adaptat mesajului lui Trump.

”O adolescentă care lucrează la problema ei privind gestionarea furiei. În acest moment se relaxează și se uită la un bun film vechi cu un prieten”, scrie acum la biografia activistei de pe contul de Twitter.

”Este ridicol”, a reacționat locatarul Casei Albe la un mesaj pe twitter care o felicită pe Greta pentru că a devenit ”personalitatea anului” revistei Time.

”Greta are nevoie să învețe cum să își gestioneze furia și să meargă să vadă un bun film vechi cu un/o prieten(ă)”, a scris el. ”Relaxează-te, Greta, relaxează-te”, a conchis miliardarul republican care a retras Statele Unite din acordul pentru climă de la Paris.

Activista Greta Thunberg, o adolescentă de 16 ani din Suedia, a devenit cea mai tânără ”personalitate a anului” pentru revista Time, datorită capacității sale de a mobiliza milioane de persoane din lume să lupte pentru mediu.

”De 16 luni de când (a început protestul său), ea s-a adresat șefilor de stat și ONU, s-a întâlnit cu Papa, s-a certat cu președintele Statelor Unite și a inspirat patru milioane de oameni să se alăture grevei pentru mediu”, a spus revista Time, care a adăugat că Margaret Atwood a comparat-o cu Joan of Arc, potrivit Reuters.