Israel va organiza noi alegeri pe 2 martie, acesta fiind al treilea tur de scrutin în mai puțin de un an, a decis joi Parlamentul, după ce premierul Benjamin Netanyahu și principalul său rival nu au reușit după celelalte două alegeri anterioare formarea unei coaliții de guvernare, potrivit Reuters.

Benjamin NetanyahuFoto: Captura YouTube

Cu 94 de voturi pentru şi niciunul împotrivă parlamentarii au aprobat o moțiune de dizolvare a Parlamentului și de stabilire a noii date electorale. Această decizie a fost luată la câteva ore după expirarea termenului limită pentru a forma un guvern în urma ultimelor alegeri din septembrie.

În acel scrutin și în cel din aprilie, partidul conservator Likud condus de Netanyahu s-a impus în faţa partidului fostului general Benny Gantz, Alb şi Albastru. Niciuna nu a reușit să strângă suficient sprijin în Knesset (Parlamentul israelian), care are 120 de locuri, pentru o coaliție stabilă.

În calitate de premier interimar, Netanyahu va rămâne în funcție până când se va forma un nou Guvern - un proces care s-ar putea prelungi mai multe luni în urma alegerilor din martie dacă se va lua în considerare ceea ce este probabil să fie o nouă rundă chinuitoare de formare a unei noi coaliții, potrivit Mediafax.