Forțele aeriene chiliene au anunţat miercuri că au localizat resturi care ar putea proveni de la avionul militar de transport care s-a prăbușit săptămâna aceasta cu 38 de persoane la bord în drum spre o bază militară din Antarctica, potrivit Mediafax care citeaza Reuters.

Resturile au fost găsite la 30 de kilometri sud de locul în care avionul a luat ultima dată contactul, au transmis Forțele Aeriene într-un comunicat. Piesele au fost recuperate pentru analiză pentru a determina dacă aparțineau avionului de transport Hercules C-130.

Ministerul Apărării din Brazilia a mai anunţat într-o declarație că una dintre navele sale a recuperat obiecte personale și resturi compatibile cu avionul, la aproximativ 500 km sud de orașul argentinian Ushuaia din Patagonia.

Aeronava, care se îndrepta spre o bază din Antarctica, a dispărut la scurt timp după ce a decolat luni seară din orașului Punta Arenas din Patagonia chiliană. Forțele aeriene au concluzionat în dimineața următoare că aeronava cel mai probabil s-a prăbușit, având în vedere numărul de ore de când a dispărut.

„Vom continua căutarea și sperăm să avem un rezultat mai bun”, a declarat reporterilor generalul forțelor aeriene, Eduardo Mosqueira, care a condus eforturile de căutare.

Cauza accidentului este necunoscută, iar oficialii au recunoscut că sunt slabe șansele de a găsi supraviețuitori.

La bordul aeronavei se afla un echipaj format din 17 membri și 21 de alți pasageri, printre care personal militar, ingineri și membri de la Universitatea Magallanes.